Digitalt Öppet hus

NPF-anpassad skola- många vägar mot samma mål

Snitz arbetar kontinuerligt med att NPF-säkra verksamheten och individanpassa utbildningen utifrån den ordinarie läroplanen för grundskolan (Lgr 11) för att kunna möta våra elever där just hen befinner sig. Det innebär att såväl den fysiska, psykosociala och pedagogiska verksamheten är anpassad för att minimera hinder och ge förutsägbarhet för att kunna främja lärandet. Klasserna består av 10-15 elever.

Skolan har kontinuerliga kartläggningar av elevens styrkor och utmaningar för att hela tiden kunna få eleven att växa utifrån hens bästa förutsättningar. I och med att vi arbetar med att NPF-säkra skolan är vi en läxfri skola, arbetar aktivt för att stärka eleven i studieteknik utifrån hens lärstil och  arbetar efter korta och tydliga uppgifter. Dessutom tillhandahåller vi inlästa texter, sammanhängande skoldagar, specialpedagogiska hjälpmedel i varje klassrum, reducering av stimuli i den fysiska lärmiljön. Men det viktigaste är att vi har ett nära samarbete med eleven och hemmet. Vi kan göra mycket för eleven, när eleven väljer att gå hos oss!