Gymnasieprogram Stockholm

Här nedan kan du läsa om program och inriktningar.

På skolverkets webbplats, www.skolverket.se, finns detaljerad information om programmen och inriktningarna.


studio

ikon_estetiska_snitzEstetiska programmet

Är du intresserad av att kommunicera genom konst, media och kultur? Vill du skapa, uppleva, tolka och analysera?


Hos oss utvecklar du ditt personliga skapande och din initiativförmåga. Det estetiska uttrycket färgar utbildningen och här du får utveckla din förmåga till ansvarstagande och självständighet.
Efter examen från estetiska programmet får du behörighet till högskola och universitet.

Inriktning Estetik och media

Är du en kreativ person som vill jobba inom media? Då ska du plugga estetik och media på Snitz gymnasium. På inriktningen estetik och media kommer du att få lära dig att uttrycka dig i ljud och bild. Du kommer att få jobba mycket med digitala medier som verktyg för ditt skapande och lära dig att bild- och ljudredigera i olika program.

Inriktning Bild och form

Väljer du inriktningen bild och form får du möjlighet att utveckla ditt eget bildskapande inom traditionell och modern konst. Du får fördjupa dig i olika tekniker såsom teckning, måleri, skulptur, keramik och arbeta med digitala verktyg. Du övar ditt bildseende och ditt bildspråk. Du övar din fantasi, initiativförmåga samt utvecklar din egen konstnärliga drivkraft.

slide04_medium (kopia)

Profiler inom det Estetiska programmet

Media – specialisering (Estetik- och media inriktningen)

Vill du lära dig att fota och filma professionellt? Kanske skapa ett intressant TV-program, designa en affisch, göra en animerad reklambanner eller producera en tidning? Inom profilen Media – specialisering får du chansen att utveckla dig själv och dina idéer

Inom Film- och TV-produktion får du kunskap om professionell film- och TV-produktion med modern teknik. Du lär dig dramaturgi, bildberättande och redigering med digital teknik. Vi arbetar med olika typer av produktion: reklam, reportage, kortfilm, dokumentär och TV-program.

Inom Fotografisk bild får du en bred fotoutbildning med fördjupning inom digital bildbearbetning, bildkomposition och ljussättning i studio. Du får fotografera inom olika genrer, t ex dokumentär/reportage, porträtt, reklam och konstnärligt foto.

Spelutveckling (Estetik- och mediainriktningen och Bild- och forminriktningen)

Spelutveckling är något för dig som vill skapa nya världar och tycker om att jobba både tekniskt, kreativt och med idéer.

Att arbeta med spelutveckling som speldesigner innebär att man är med och skapar en helhet utifrån en idé. Mycket handlar om att arbeta med detaljer så att slutprodukten blir så komplett som möjligt. En grafiker tillverkar och skapar den visuella biten av spelet. Detta görs med hjälp av 3D-modeller, texturer eller animation. En programmerare jobbar med programmeringsspråk för att ge spelet liv och rörelse. Man får in uppgifter om hur ett spel ska bete sig och med hjälp av programmeringsspråk ger man instruktioner till datorn.

Bild och formgivning – Specialisering (Bild- och forminriktningen)

Är du intresserad av kreativt skapande inom bild och formgivning? Vill du hitta ett personligt bildspråk som utgår från just din personlighet och dina intressen? Då kan profilen Bild och formgivning Specialisering på Estetiska programmet vara något för dig.

Inom Bildspecialisering får du fördjupa dig ytterligare inom bild och form, både med nya och traditionella tekniker. Vi arbetar med olika två- och tredimensionella metoder, tekniker och material. Du som väljer den här profilen vill fördjupa dig inom teckning, måleri och skulptur med riktning mot konst. Profilen innehåller även foto, grafisk illustration och digitalt skapande. Fokus inom fördjupningen är ett konstnärligt uttryck genom konstnärliga projekt.


elev02

ikon_el_energi_snitzEl- och energiprogrammet

Inriktning Dator- och Kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som ger den breda kunskapsbas som behövs för att arbeta med dator- och kommunikationssystem. Programmering, nätverksteknik och webbutveckling är exempel på kurser som ges i programmet. I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande ute på ett företag.

Det är även möjligt att påverka sin studieplan så att programmet blir högskoleförberedande.


elev01


 Introduktionsprogram och preparandutbildning

Saknar du en eller ett par kurser kan du söka något av våra introduktionsprogram. Detta är en möjlighet för dig som inte har full behörighet till gymnasiet. Vi har följande introduktionsprogram: Yrkesintroduktion, programinriktat individuellt val och preparandutbildning.

________________________________________________________________________________

 

Ansökan och Antagning

För att söka till Snitz gymnasium ska du dels göra en ansökan via gymnasieantagningen och dels skicka en ansökan direkt till oss. Du får information om hur du söker via gymnasieantagningen av din studievägledare. Du är välkommen att kontakta oss för mer information.

Frågor om antagningen:


Anna Kämpinge
Biträdande rektor, 0768 85 21 92
anna.kampinge@snitz.se