NPF-anpassad gymnasieutbildning

Öppet hus

Öppet hus

För dig som är SYV

För dig som är SYV

Ord från rektorn

Varje dag när jag kliver in på min arbetsplats möts jag av positiv kraft, energi och kreativitet från både elever och personal. Nya idéer, infallsvinklar och en ambition att utveckla vår skola genomsyrar verksamheten.

Vår skola är inte bara en mötesplats för studier och måluppfyllelse utan även en mötesplats där du har möjligheten att tillsammans med dina lärare och skolkamrater växa som individ utifrån dina förutsättningar. Du kanske får vänner för livet,  eller inser att det inte var så läskigt att hålla tal bara man känner sig trygg i miljön, eller att knuten i magen försvann när du känner dig accepterad och respekterad för den du är.

Som resursskola kommer vi på Snitz gymnasium att stötta dig i att hitta och tro på dina förmågor och att vara din språngbräda ut i ett vuxenliv.

Varmt välkommen till oss!

/Rektor Lotta Kihlström

Lotta Kihlström

Rektor

0768-852140

Snitz Gymnasium på 2 minuter!

Hör våra elever berätta om stödet som är viktigt just för dem, och våra lärare om vår anpassade pedagogik som resursskola.

Jag älskar den här skolan, jättemycket härliga folk här. Härliga kompisar. Inte så stor skillnad, det är som vanligt, man har lektioner, hänger med kompisar, äter lunch. I andra skolor är det större klasser, det är mindre klasser så jag kan koncentrera mig bättre.

Elev åk 1 på estetprogrammet

På Snitz är klasserna mindre, det finns mer tid till varje elev och skolan är bra på att ge eleverna extraanpassningar på en mängd olika sätt. Eftersom det är en liten skola känner man alla elever och lärare väl vilket är väldigt trevligt.

Lasse, lärare på Snitz

Den stora skillnaden är mindre klasser och att man hinner individanpassa undervisningen för eleverna.

Ulf, lärare på Snitz