Digitalt Öppet Hus

Digitalt Öppet Hus

För dig som är SYV

För dig som är SYV

 

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

På Dator- och kommunikationsteknik får du kunskap om både mjuk- och hårdvara. Hur datorer är uppbyggda, vad stabila nät­verk kräver för förutsättningar och hur du installerar dem. Det innebär bland annat att du kommer lära dig felsöka och åtgärda de vanligaste felen i nätverk både på egen hand och tillsammans med kollegor.
Du kommer dessutom få utrymme att arbeta praktiskt med Linux- och Windows­systemen. Vi har två programfördjup­ningar.

Fördjupning: Programmering och webbutveckling

I den här fördjupningen får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom mjuk­vara genom bland annat installationer, konfigurationer och programmering. Därför har våra lärare bred erfarenhet av utbildning i olika programspråk som C#, C + +, Python, Java, JavaScript, HTML, CSS med mera. 

Här på Snitz finns lärarna och eleverna som du kan utvecklas tillsammans med, de som har kunskapen och uppfinningsrikedom som kommer få dig att växa och sporra dig att lösa problem oavsett om du vill programmera serverbaserat med PHP eller utveckla dynamiska webbsidor.

Fördjupning: Support- och servicearbete

I el- och databranschen är det många som driver egna företag och som arbetar med support- och servicearbete. Det innebär både att man behöver vara serviceinriktad och ha ett affärs tänk.
På Snitz kommer du sätta dig in i vad det innebär att arbeta serviceinriktat och utveckla färdigheter inom service och support. Du har även möjlighet att läsa kursen Entreprenörskap där du lär dig att starta ett eget företag.

Grundläggande högskolebehörighet

El- & Energiprogrammet ger inte automa­tiskt högskolebehörighet, men genom att välja de nödvändiga kurserna som indivi­duellt val löser du det inom ramen för programmet. .

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Under dina 15 APL-veckor får du chansen att prova på ditt yrke redan i gymnasiet samtidigt som du bygger ett kontaktnät
i branschen när du ska söka jobb.

Integritetsinställningscenter

Cookies

Vi använder cookies för att erbjuda dig en bättre webbläsarupplevelse, analysera webbplatstrafik och personifiera innehåll.

_ga, _gid