El- & Energiprogrammet

När du väljer El & Energiprogrammet på Snitz får du en utbildning där du prova på både de praktiska och de teoretiska grunderna till flera yrken. I utbildningen ingår även praktik som gör att du får prova på att jobba redan i skolan.

Programmet kan leda till yrken som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ska ge kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker.

Programfördjupning: Programmering och webbutveckling

I den här fördjupningen får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom mjukvara genom bland annat programmering. Därför har våra lärare har bred erfarenhet av utbildning i olika programspråk som C#, C++, Python och Java.

Här på Snitz finns lärarna och eleverna som du kan utvecklas tillsammans med, de som har kunskapen och uppfinningsrikedomen som kommer få dig att växa och sporra dig att lösa problem oavsett om du vill programmera serverbaserat med PHP eller utveckla dynamiska webbsidor.

Programfördjupning: Support- och servicearbete

I el- och databranschen är det många som driver egna företag och som arbetar med support- och servicearbete. Det innebär både att man måste vara serviceinriktad och ha ett affärstänk.

På Snitz kommer du sätta dig in i vad det innebär att arbeta serviceinriktat och utveckla färdigheter inom service och personlig försäljning. Du har även att möjlighet läsa kursen Entreprenörskap där du lär dig att starta ett eget företag.

Grundläggande högskolebehörighet

El & Energiprogrammet ger inte automatiskt högskolebehörighet, men genom att välja de nödvändiga kurserna som individuellt val löser du det inom ramen för programmet.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Under dina 15 APL-veckor får du chansen att prova på ditt yrke redan i gymnasiet samtidigt som du bygger ett kontaktnät i branschen när du ska söka jobb.

Integritetsinställningscenter

Cookies

Vi använder cookies för att erbjuda dig en bättre webbläsarupplevelse, analysera webbplatstrafik och personifiera innehåll.

_ga, _gid