×
 

Hoppa till innehållet

För SYV

Här kan du som är SYV hitta nyttig information om oss och vårt specialpedagogiska lärosätt

Snitz gymnasium riktar sig till elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och har utvecklat en pedagogik för att möta elever i behov av ett uttalat särskilt stöd.

Genom individua­lisering och anpassning i under­visningen strävar vi efter att ge eleven de förut­sättningar som behövs för att uppnå både sina personliga och utbildningens mål.

Våra klasser består av ca 15 elever som alla har ett eget hemklassrum med bestämda platser i en stimulifattig miljö.

Två elever vid ett bord med varsin bok

Så jobbar vi på Snitz

 • Små klasser

  Eleverna tillhör grupper på ca 15 elever och har hemklassrum med bestämda platser utifrån elevens sätt att lära sig. Vi har höj- och sänkbara bord och ergonomiska stolar.

  Ikon föreställande en klass
 • Förutsägbarhet

  Personalen möter upp vid entrén på morgonen och alla klassrum är utrustade med timer, tystgående klocka och en visuellt strukturerad whiteboard för att berätta om dagen.

  Ikon föreställande en klocka
 • Stöttande socialisering

  Vi är personaltäta och har mycket personal ute på skolan. Kuratorer finns bland eleverna för att stötta deras interaktion och socialisering samt skapar sociala sammanhang utanför lektionstid.

  Ikon föreställande två personer som pratar

Våra program

Hos oss kan eleven välja mellan tre olika program. Vi har högskoleförberedande program, yrkesprogram samt introduktionsprogram.

Genvägar