Öppet hus

Öppet hus

För dig som är SYV

För dig som är SYV

Estetiska programmet

Det estetiska programmet ger dig behörighet att studera vidare på högskolan samtidigt som du får utrymme att utvecklas inom det du brinner för.
I vår mediesal, fotostudio och våra ateljéer får du arbeta med och prova på att fota, skulptera, arbeta med 3D-grafik och måla. Du väljer själv vad du vill fördjupa dig i.

Framtider: skulptör, reklamare, fotograf, grafisk formgivare, speldesigner, regissör, konstnär

På Snitz har vi två inriktningar på det estetiska programmet: Estetik och media samt Bild och form. Scrolla ner för att läsa mer om dessa.

Inriktning Estetik och media

Fördjupning: Speldesign

Här får du möjlighet att utveckla din förmåga att hantera färg, form, linje, perspektiv och volym. Du får:

  • Skapa nya världar och karaktärer och se dem växa fram med hjälp av 2- och 3-dimensionella digitala tekniker
  • Testa på att omvandla en idé till färdig produkt
Se poängplan

Inriktning Bild och form

Fördjupning: Bild och form

Du kommer att arbeta med traditionella teknioker som teckning, måleri och skulptering. Du får:

  • Arbeta med foto, grafisk illustration och digitalt skapande
  • Möjlighet att hitta ditt personliga uttryck
  • Utveckla ditt bildspråk
Se poängplan

Mia, årskurs 3, inriktningen Bild-och form på Estetiska programmet

Varför valde du att söka till Snitz?

Jag behövde extra hjälp och stöd i skolan. Snitz är en specialskola och ger eleverna det stöd de behöver för att lyckas i skolan. Jag bor nära skolan, så det kändes bra. Jag är intresserad av att rita därför valde jag bild-och forminriktningen.

Varför skulle du rekommendera skolan till andra?

Man får den hjälp man behöver och det är bra och trevliga lärare samt att eleverna är väldigt snälla. Skolan är ganska liten och inte så stor, vilket skapar mer gemenskap. Lärarna planerar sin undervisning väldigt bra, steg för steg, vilket gör det lättare att veta vad man ska göra. Det gör att man lär sig lättare.

Hur ser en skoldag ut för dig?

Jag börjar ungefär kl. 9 och går till kl. 15 i skolan. Jag har inga läxor. Det är bra för då blir det inte så stressigt. Antingen är vi i klassrummet eller i  bildsalen. Alla har sina bestämda platser. Det är bra för då vet man alltid var man ska gå in och sätta sig i klassrummet och man blir inte lämnad ensam. Det roligaste ämnena är bild och fotografisk bild. Detta för att ma får vara kreativ och skapa grejer. Jag tycker det är roligt att arbeta med oljefärg, det är svårt men kul. Det är också kul att fotografera naturen.

Efter studenten ska jag plugga vidare. Just nu satsar jag på att bli tandsköterska. Jag behöver inte läsa in någonting extra för att komma in, vilket känns skönt.

"Jag älskar den här skolan, jättemycket härliga folk här. Härliga kompisar. Inte så stor skillnad, det är som vanligt, man har lektioner, hänger med kompisar, äter lunch. I andra skolor är det större klasser, det är mindre klasser så jag kan koncentrera mig bättre."

Elev åk 1 estetlinjen