×
 

Hoppa till innehållet

Våra lokaler

Vår skola ligger sedan årsskiftet 2024 i nyrenoverade lokaler vid Telefonplan i Hägersten. I vår luftiga entré finns plats för lugnt mottagande på morgonen och rastaktiviteter under dagen såsom pingis eller sällskapsspel. Varje klass har sitt eget hemklassrum som är NPF-samordnat med hjälpmedel som underlättar för elever med NPF. I vår lärstudio “Hjärtat” kan de elever som behöver ett mindre sammanhang än klassrummet sitta enskilt med lärare. Matsalen är luftig och erbjuder matpauser utifrån elevernas behov.

Ett klassrum på Snitz Grundskola i Stockholm med hjälpmedel, tavelmetodik och time timers.

Hemklassrum

På Snitz arbetar vi med att skapa trygghet genom förutsägbarhet. Alla elever har en bestämd plats i sitt hemklassrum och det är där all undervisning som inte kräver specialutrustning, som idrott, tar plats.

Tavelmetodik
I varje klassrum följer vi en tavelmetodik för att skapa en tydlighet och en förutsägbarhet genom att konkretisera för eleven vad som händer under lektionen och dagen genom bildstöd. Klassrummen är även utrustade med time timer som visualiserar arbetstiden.

En dator och en time timer på en plats i ett klassrum på Snitz Grundskola.

Vår lärstudio

Vår lärstudio ”Hjärtat” gör det möjligt för elever som är i behov av ett mindre sammanhang att arbeta tillsammans med speciallärare och/eller socialpedagog i samarbete med ämnesläraren. Detta är också ett rum för återhämtning.

Lärstudion på Snitz Grundskola där elever kan arbeta i ett mindre sammanhang.

Har du frågor om våra lokaler?

Om du vill se våra lokaler är du varmt välkommen att besöka oss under ett öppet hus. Det går också bra att kontakta oss om du har några frågor.