Tre frågor till Snitz Grundskolas rektor AnnSofi

AnnSofi har varit rektor på Snitz Grundskola sedan augusti 2022 och var innan dess rektor på en för- och grundskola inom Vittra i 9 år.

Vad är det bästa med ditt jobb som rektor på Snitz Grundskola?

- Det bästa med mitt jobb är att man tillsammans med sina kollegor får vara med och göra skillnad på riktigt för de ungdomar som går i vår verksamhet. 

Vilka fördelar ser du för elever med NPF-diagnos att gå på Snitz?

- I vår verksamhet får man gå i ett mindre sammanhang genom att vi har färre antal elever i varje klass, 10-12 st. Hos oss får man en mer tillrättalagd och NPF-samordnad undervisning, ett ökat vuxenstöd i dagens alla moment - både i undervisningen men också i det som sker utanför lektionerna, såsom raster, förflyttningar och så vidare. Vi har även en stark och kompetent elevhälsa och ett större resursteam som bidrar till verksamhetens möjlighet att möta upp varje enskilt barn i sina behov. Och sist men inte minst så har vi en fantastisk personalgrupp med många års erfarenhet av att arbeta i skolans värld och som brinner för att göra skillnad på riktigt. 

Vad ser du mest fram emot under vårterminen? 

- Att vi i personalgruppen tillsammans med våra elever och vårdnadshavare ska få fortsätta utveckla Snitz Grundskola till en av Stockholms bästa resursskolor. Där elever ska känna att de kan lyckas utifrån sin förmåga, växa som människa och känna hopp och tilltro inför framtiden!

Se andra nyheter
från Snitz

Se alla nyheter